Predaj nového aj použitého tovaru

ID3063 | | Ing. Dušan Dobšovič, Makro Konzult s.r.o. | Vytvoriť záložku späť

Daná je slovenská s. r. o. (platiteľ), ktorá chce cez webshop predávať použitý aj nový tovar. Takže bude používať súčasne štandardný DPH režim aj DPH režim pre použitý tovar.

1. Spoločnosť plánuje nakupovať použitý tovar od fyzických osôb-nepodnikateľov (nezdaniteľných osôb). Nakúpi napríklad použitú práčku (v hotovosti/prevodom) od fyzickej osoby. Aký doklad potrebuje spoločnosť do účtovníctva (a do záznamov pre DPH) aby vedela následne preukázať oprávnenosť použitia § 66 zákona o DPH pri vystavenej faktúre? Kúpnu zmluvu s fyzickou osobou (+ príjmový doklad od FO v prípade úhrade v hotovosti), prijatú faktúru od FO, či preberací protokol k práčke?

2. Spoločnosť bude predávať tovar aj do zahraničia. Ak pri novom tovare dosiahne zákonný obrat, registruje sa pre zásielkový predaj v danej krajine. Ako to ovplyvní predaj použitého tovaru do tejto krajiny? Môže spoločnosť naďalej fakturovať so slovenskou DPH podľa § 66 zákona o DPH? Alebo sa musí riadiť miestnymi zákonmi?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár