Ukončenie funkcie starostu a pracovného pomeru

ID2254 | | Ing. Iveta Matlovičová | Vytvoriť záložku späť

Vykonávam funkciu starostu obce a predtým predsedu MNV. Uvoľnený na výkon verejnej funkcie som od 1. 2. 1980, teda takmer 35 rokov. Keďže mám 63 rokov (som poberateľom starobného dôchodku), rozhodol som sa nekandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách. S ukončením výkonu mojej funkcie je mi jasné len vo veci 3-mesačného odstupného.

Ukončením výkonu verejnej funkcie starostu mi nekončí pracovný pomer, ktorý mi stále trvá u pôvodného zamestnávateľa (Technická univerzita Zvolen). Ako mám postupovať, keď nie je reálne nastúpiť na pôvodné pracovisko, pretože nepredpokladám, že pôvodné pracovné miesto ešte existuje a ani už nemám záujem pracovať v trvalom pracovnom pomere. S tým súvisí aj môj nárok na odchodné, ktoré mi doposiaľ nebolo vyplatené a mám obavy, že už ani nebude.

Tak po 35 rokoch vo verejnej funkcii dostanem 3-mesačné odstupné, akoby som robil 5 rokov ako zamestnanec vo verejnom záujme. Považujem to za diskriminačné a značne nespravodlivé. Pokiaľ by bolo možné, chcem Vás požiadať o radu, ako postupovať po skončení funkcie starostu:

  • nástup na pracovisko u pôvodného zamestnávateľa, s ktorým mám stále platnú pracovnú zmluvu,
  • spôsob ukončenia pracovného pomeru so zamestnávateľom z pohľadu výhodnejšieho postupu pre mňa,
  • ako a u koho si uplatniť odchodné a z čoho sa bude vypočítavať?

Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár