Účtovanie v reštaurácii

ID1268 | | Ing. Marián Drozd | Vytvoriť záložku späť

Ako sa účtuje:

  1. kúpa nápojov do reštaurácie  sa správne účtuje  na účet  501? Účtovanie na účte 504 sme vylúčili z dôvodu, že sa nápoje (aj keď fľaškové nealko) rozlievajú, takže nejde o predaj v nezmenenom stave,
  2. príprava jedál v reštaurácii, t. j.
  3. pripravené polotovary v chladničke a mrazničke,
  4. pripravené hotové výrobky  - nákup materiálu (surovín na prípravu jedál) účtujeme na účet 501, tržby reštaurácie na účet 602. Akým spôsobom a v akých intervaloch (napr. mesačne) treba účtovať o polotovaroch a hotových výrobkoch?

Inventúra skladu sa vykonáva  k  31. 12.  Reštaurácia je pravidelne posledný týždeň v roku zatvorená s tým, že k 31. 12. nezostanú žiadne zásoby materiálu a polotovarov a hotových výrobkov. Je to reálne?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

V prípade, že máte zakúpené predplatné pre niektorý odborný portál, pre zadanie otázky alebo prehliadanie celej databázy otázok a odpovedí sa prihláste do svojho profilu.

Ak nie ste zatiaľ predplatiteľ žiadneho portálu, vyberte si z našej ponuky:

Podľa vybratého balíčka získate možnosť zadať svoje otázky, prípadne prístup do celej databázy už vypracovaných otázok.