Účtovanie v reštaurácii
ID1268 | | Ing. Marián Drozd | Vytvoriť záložku späť
Ako sa účtuje:
- kúpa nápojov do reštaurácie sa správne účtuje na účet 501? Účtovanie na účte 504 sme vylúčili z dôvodu, že sa nápoje (aj keď fľaškové nealko) rozlievajú, takže nejde o predaj v nezmenenom stave,
- príprava jedál v reštaurácii, t. j.
- pripravené polotovary v chladničke a mrazničke,
- pripravené hotové výrobky - nákup materiálu (surovín na prípravu jedál) účtujeme na účet 501, tržby reštaurácie na účet 602. Akým spôsobom a v akých intervaloch (napr. mesačne) treba účtovať o polotovaroch a hotových výrobkoch?
Inventúra skladu sa vykonáva k 31. 12. Reštaurácia je pravidelne posledný týždeň v roku zatvorená s tým, že k 31. 12. nezostanú žiadne zásoby materiálu a polotovarov a hotových výrobkov. Je to reálne?
Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.
Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.
V prípade, že máte zakúpené predplatné pre niektorý odborný portál, pre zadanie otázky alebo prehliadanie celej databázy otázok a odpovedí sa prihláste do svojho profilu.
Ak nie ste zatiaľ predplatiteľ žiadneho portálu, vyberte si z našej ponuky:
Podľa vybratého balíčka získate možnosť zadať svoje otázky, prípadne prístup do celej databázy už vypracovaných otázok.