Stavebné práce v Českej republike

ID1294 | | Ing. Zdenka Jablonková | Vytvoriť záložku späť

Slovenská spoločnosť A vykonáva pre českú spoločnosť stavebné práce - výstavba rodinných domov. V zmluve majú zadefinovanú prenesenú daňovú povinnosť. Zmluvne dojednané obdobie realizácie je 5 mesiacov. Miesto stavby je v ČR. Slovenská spoločnosť A, ako hlavný dodávateľ stavby, si objednáva služby (stavebné práce) u slovenských firiem, a to u platiteľov aj neplatiteľov DPH.

Ako majú postupovať slovenská firma B -  platiteľ DPH, vykonávajúca práce v ČR pre slovenskú spoločnosť A? Faktúra za vykonané stavebné práce od firmy B má byť s DPH alebo bez DPH? V prípade, že spoločnosť B vystavila faktúru s DPH, postupovala spoločnosť  A správne, ak si uplatnila odpočítanie DPH?

Spoločnosť A nakupuje v ČR materiál potrebný pre realizáciu diela. Materiál sa nakupuje v hotovosti, ale aj na faktúru. Akým spôsobom, a do akého obdobia si môže spoločnosť A uplatniť vrátenie českej DPH? Spoločnosť A nie je registrovaná pre DPH v ČR.


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár