Zdaňovanie technológie

ID2403 | | Ing. Marián Drozd | Vytvoriť záložku späť

Slovenský subjekt platiteľ DPH, registrovaný v SR na všetky dane má jediného spoločníka -jednoosobovú spoločnosť, ktorou  je občan Maďarskej republiky. Slovenský subjekt vlastní technológiu , nemá na území SR dostatok práce a vtedy majiteľ spoločnosti dáva svoje peniaze do slovenskej spoločnosti, aby „prežila“. V roku 2015 by chcel predať technológiu zo slovenského subjektu platiteľ DPH na spoločnosť, ktorá je zaregistrovaná v Maďarsku, je to subjekt s právami a povinnosťami v Maďarsku, tiež platiteľ DPH v Maďarsku , kde je tiež jediným spoločníkom ten istý občan, ktorý vlastní aj slovenský subjekt. Tá istá technológia by však neopustila územie SR , zostala by v nájme slovenského subjektu, ktorý ju predtým vlastnil. Zhrnutie: Maďarský platiteľ DPH, vlastník technológie by prenajal slovenskému subjektu technológiu.

Otázka znie:

1)     Slovenský subjekt platiteľ DPH po predaji maďarskému subjektu platiteľovi DPH vystaví FA bez DPH a u Maďara by nastalo samozdanenie. Avšak, ak technológia neopustí SR, tak potom by DPH mala zostať v SR a FA by mala byť s DPH?

2)     Pri nájme technológie bude Maďar vystavovať FA bez DPH a slovenský subjekt bude samozdaňovať?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár