Účtovná zostatková cena

ID2625 | | Ing. Beata Moravcová | Vytvoriť záložku späť

V roku 2015 sme predali auto, ktorého obstarávacia cena bola 15 000 € a účtovná zostatková cena je teraz 8 000 €. Pri účtovní nákladov v 2015 roku na toto auto sme uplatňovali § 19 ost. 2t- teda len 80 % boli daňové výdavky. Teda na konci roka musíme aj účtovné odpisy upraviť - ponížiť o 20 %. Pre účely riadkov 150 alebo 250 DP právnickej osoby- o porovnanie daňových a účtovných odpisov.

OTAZKA: Či účtovné odpisy sú pre tento účel vo výške 100 % alebo tie upravené- teda 80 % -tak isto musíme upraviť aj účtovnú zostatkovú cenu - ponížiť ju o 20 % OTAZKA: Pre porovnanie daňovej a účtovnej zostatkovej ceny pre účely riadkov DP právnickej osoby, - ako určíme účtovnú zostatkovú cenu- je to cena z účtovníctva 8 000 alebo je to cena ponížená o 20 % - nakoľko uplatňujeme § 19 odst. 2t Poprosím odpoveď o účtovných odpisoch a účtovnej zostatkovej cene pre účely riadkov DP právnickej osoby - nie daňových odpisoch a daňovej zostatkovej cene.


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár