Kurzové rozdiely

ID1016 | | Ing. Dušan Dobšovič, Makro Konzult s.r.o. | Vytvoriť záložku späť

Nakupujeme tovar v zahraničí v českých korunách. Tovar uhrádzame v českých korunách dodávateľovi z účtu vedenom v eurách, české koruny nakupujeme cez internet v banke, nakoľko kurz je vždy výhodnejší ako ponuka banky v kurzovom lístku. Rozdiel, ktorý vzniká medzi kurzom, za ktorý sme koruny nakúpili a kurzom ponúkaným bankou v kurzovom lístku účtujeme na účet 668. Je tento postup správny? Platilo by toto isté aj v prípade, keď by sme si zriadili účet v českých korunách a nakupovali by sme české koruny za euro priamo na tento účet vedený v českých korunách a úhrady by sme robili už z tohto devízového účtu? Je účet 668 predmetom DPH a vstupuje do koeficientu?

Zahraničnému subjektu sme poskytli pôžičku. Úroky sú oslobodené od DPH  a berieme to ako príležitostne poskytnutie. Máme tieto úroky dávať do daňového priznania k dani z pridanej hodnoty do riadku dodanie tovarov a služieb s oslobodením?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár