Dodanie tovaru do Chorvátska

ID2232 | | Ing. Marián Drozd | Vytvoriť záložku späť

Naša spoločnosť sa zaoberá predajom tieniacej techniky, ak zákazník požaduje, tak zrealizujeme aj montáž. Sme platitelia DPH registrovaný na Slovensku. Chcem sa opýtať ako postupovať z pohľadu zákona o DPH v týchto prípadoch: 1. Slovenská firma (platiteľ DPH na Slovensku) si kúpi od našej spoločnosti tovar, ale požaduje, aby bol tento tovar dopravený do Chorvátska. Naša spoločnosť prepraví tovar na vlastnom firemnom aute do Chorvátska. Cenu prepravy započíta priamo do ceny tovaru (t.j. preprava nefiguruje na faktúre ako samostatná položka). Preprava tovaru sa začína na Slovensku a končí v Chorvátsku. Ako postupovať z pohľadu DPH - má byť faktúra vystavená so slovenskou DPH?

2. Slovenská firma (platiteľ DPH na Slovensku) si objedná od našej firmy tovar - markízu, ktorú požaduje aj namontovať v Chorvátsku. Aké povinnosti z pohľadu DPH vyplývajú pre našu spoločnosť - vystavíme faktúru pre slovenského zákazníka za dodanie tovaru s montážou v Chorvátsku so slovenskou DPH?

3. Ako by sme postupovali v prípade, že by v bode 1. a 2. bol odberateľ slovenská domácnosť (t. j., nebol by to platiteľ DPH).


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár