Prepojenie počítačov - investície vs. bežné výdavky

ID3942 | | PhDr. Jozef Sýkora, MBA | Vytvoriť záložku späť

Sme rozpočtová organizácia zriadená obcou. Administratívne činnosti sme doposiaľ vykonávali na samostatne fungujúcich PC zostavách jednotlivých pracovníkov s tým, že internetové pripojenie získavali prostredníctvom WIFI routera. Rozhodli sme sa pre káblové prepojenie počítačov a inštaláciu centrálneho servera. Naše obmedzené finančné možnosti nás donútili k realizácii projektu v 2 fázach, pričom každú z nich vnímame ako funkčný celok spĺňajúci konkrétny účel:

1. Fáza: Vybudovanie štruktúrovanej kabeláže siete (káble nie sú zabudované, sú vedené na stenách a zakryté lištami). – Výsledok: Napojenie každého PC na centrálnu multifunkčnú tlačiareň a tiež výkonnejší internet vďaka káblovému pripojeniu namiesto WIFI. Celková cena tohto „funkčného celku“ je 3 460 EUR.

2. Fáza: Nákup a inštalácia aplikačného a súborového servera – má nám umožniť prepojené používanie účtovnej aplikácie. Odhadovaná cena je 800 EUR.

Ako máme účtovať o uvedených fázach ponímaných ako samostatné projekty s ohľadom na ich zatriedenie a tiež ekonomickú klasifikáciu rozpočtových výdavkov? Použité budú vlastné zdroje.


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár