Opatrovník - doručovanie

ID3634 | | JUDr. Tatiana Mičudová | Vytvoriť záložku späť

Správny orgán ustanoví účastníkovi konania, ktorého pobyt nie je známy (ak si tento neustanovil zástupcu) opatrovníka podľa § 16 ods. 2 správneho poriadku. Predtým správny orgán vykonal šetrenie ohľadom zistenia jeho pobytu, ale neúspešne. Zásielka sa vracala s poznámkou "adresát neznámy". Rozhodnutie o ustanovení opatrovníka sa doručuje opatrovníkovi do vlastných rúk a zároveň účastníkovi - verejnou vyhláškou (§ 26 ods. 1).

Otázka: Je správny orgán po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o ustanovení opatrovníka povinný doručovať ďalšie písomnosti aj účastníkovi konania, ktorý má už ustanoveného opatrovníka, alebo doručuje ďalšie písomnosti už len tomuto opatrovníkovi? Ust. § 26 ods. 1 hovorí, že doručenie verejnou vyhláškou použije správny orgán aj v prípade, keď mu nie je známy pobyt účastníkov konania. Je teda správny orgán ustanovením opatrovníka účastníkovi konania, ktorého pobyt mu nie je známy zbavený povinnosti podľa tohto ust. § 26 ods. 1 správneho poriadku, t.j. vykonávať doručenie písomností verejnou vyhláškou? Musí osoba súhlasiť s ustanovením za opatrovníka?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár