Dotácia od obce na individuálnu výstavbu

ID2602 | | PhDr. Jozef Sýkora, MBA | Vytvoriť záložku späť

Môže obec, na základe prijatej a schválenej v obecnom zastupiteľstve Smernice pre poskytnutie príspevkov a dotácií fyzickým osobám v zmysle § 6 a § 11 odst. 4 písm. g zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení a § 7 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách poskytovať dotácie jednotlivcovi na individuálnu bytovú výstavbu z rozpočtu obce vo výške 5 000,00 € na jeden rodinný dom, ak sa rozhodne postaviť rodinný dom v obci? Obec dotáciu poskytne na základe  predloženej žiadosti, ku ktorej musí byť doložené právoplatné stavebné povolenie na výstavbu nového rodinného domu v obci s podmienkou, že prijímateľ dotácie/stavebník/ sa zaväzuje v lehote do piatich rokov od vydania právoplatného stavebného povolenia predložiť obci originály právoplatného kolaudačného rozhodnutia. Pri nedodržaní týchto podmienok musí príjemca dotácie vrátiť celú dotáciu na účet obce v lehote do 180 dní po uplynutí piatich rokov od vydania právoplatného stavebného povolenia.

Ešte pripájam podotázku, či vôbec obec môže poskytovať takéto dotácie alebo príspevky jednolivcom vo výške 5 000 € na bytovú výstavbu a ak áno, podľa akého zákona, na ktorý by sa mohla odvolať?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár