Účtovanie stravného v DSS-rozpočtová organizácia

ID2149 | | Ing. Ingrid Veverková | Vytvoriť záložku späť

Sme rozpočtová organizácia DSS zriadená obcou. Úhrady od klientov prijímame na príjmový účet (úhrady spolu za ubytovanie, stravu, odb. činnosti). Celú sumu úhrad prevedieme na konci mesiaca zriaďovateľovi (obec). Obec vráti celú sumu na výdavkový účet. Následne prevediem sumu za stravu na samostatný mimorozpočtový jedálenský účet. Poprosila by som poradiť, či je moje účtovanie správne, hlavne ekonomická klasifikácia. Môžeme viesť stravné od klientov na samostatnom mimorozpočtovom účte (napr., ako sa účtuje školská jedáleň)?

Účtovný predpis MD / D suma, Predpis úhrad klientov 318/602, 1 000. Príjem na príjmový účet-strava, ubytovanie spolu 223-223001 /318, 1 000. Odvod z PÚ zriaďovateľovi 351/223 bez EK, 1 000. Zúčtovanie odvodu príjmov 588/351, 1 000. Príjem na výdavkový od zriaďovateľa 222 bez EK / 354,  000. Presun stravného z výdavkového na jedálenský 261/ 222, 300. Príjem na jedálenský 221-223003/261, 300. Úhrada fa za potraviny z jedálenského účtu 321 221-633011. Mám ponížiť účet príjmový 223-223001 o sumu stravného? Lebo tam už je zahrnutá výška stravného, ktoré potom presúvam na jedálenský účet 221-223003. Prípadne ako mám správne účtovať?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár