Stravné v rozpočtovej organizácii

ID3471 | | Tatiana Macháčová | Vytvoriť záložku späť

Dobrý deň, v prvom rade Vám ďakujem za odpoveď na moju predchádzajúcu otázku ohľadom stravného. Nakoľko mi ešte nie je jasné účtovanie príspevku 55 % z-teľ na stravu, mám podotázku k mojej predch. otázke, jej ID je 3412 a odpoveď vypracovala p. Tatiana Macháčová. najskôr doplním údaje o našej organ. z-teľ prispieva 55% z vlastných zdrojov používame výdavkový a príjmový účet a máme samostatný účet v banke na SF prikladám text predchádzajúcej odpovede, nie je mi jasný celý bod 1 interné doklad, ako mám preúčtovať 637014? Teraz mám v rozpočte vo výdavkoch 637014 a nesúhlasí mi čerpanie rozpočtu a účet 354. ďakujem vopred za vysvetlenie postupu účtovanie za z-teľa, ID o preúčtovaní, čo má byť na MD A D? najmä, čo sa týka položky 637014, veľmi pekne ďakujem. toto je odpoveď z mojej predch.otázky: PRÍSPEVOK ZAMESTNÁVATEĽA 55% ZO SUMY STRAVNÉHO: 1. Interný doklad: • Zákonný príspevok 1,27 € zamestnávateľa na stravovanie podľa § 152 Zákonníka práce (okruh DSS): 527/622 ID o preúčtovaní - Príspevok zamestnávateľa 1,27 € z prostriedkov ŠR: KZ 111, EK 637014 alebo ID o preúčtovaní - Príspevok zamestnávateľa 1,27 € z vlastných prostriedkov: KZ 41, EK 637014 • Príjem príspevku zamestnávateľa 1,27 € na PRÚ jedálne (okruh jedálne): KZ 72f, EK 223003 • Úhrada DFA za potraviny z VRÚ jedálne (okruh jedálne): 321/221 KZ 72f, EK 633011 2. Skutočne realizovaný odvod: • Predpis zákonného príspevku 1,27 € zamestnávateľa na stravovanie podľa § 152 Zákonníka práce (okruh DSS): 527/395 • Úhrada zákonného príspevku 1,27 € zamestnávateľa na stravovanie z VRÚ DSS (okruh DSS): 395/222 EK 637014, KZ uvádzame podľa toho odkiaľ sú financie (ŠR 111, vlastné príjmy 41) • Predpis zákonného príspevku 1,27 € zamestnávateľa na stravovanie podľa § 152 Zákonníka práce (okruh jedálne): 395/602 • Príjem zákonného príspevku 1,27 € zamestnávateľa na stravovanie na PRÚ jedálne (okruh jedálne): 223/395 KZ 72F EK 223003 • Predpis odvodu sumy 1,27 € zriaďovateľovi: 588/351 • Odvod 1,27 € z PRÚ jedálne zriaďovateľovi (okruh jedálne): 351/223 • Vrátenie sumy 1,27 € od zriaďovateľa na VRÚ jedálne (okruh jedálne): 222/354 • Odporúčam viesť analyticky účet 354 na stravu, aby sa jasne dalo viesť čerpanie výdavkov • Zúčtovanie stravy v súvislosti s výdavkom za potraviny (okruh jedálne): 354/691 Odporúčam viesť analyticky účet 691 na stravu, aby sa jasne dalo viesť čerpanie výdavkov Poznámka: Účtovanie jedálne cez vlastný príjmový a výdavkový účet jedálne je najčistejší spôsob ako najjednoduchšie viesť a v prvom rade oddeliť príjmy jedálne od ostatných príjmov rozpočtovej organizácie. • Tatiana Macháčová


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár