Doklady a účtovanie dodávok do Rakúska

ID1900 | | Ing. Marián Drozd | Vytvoriť záložku späť

Sme slovenská s. r. o. „A“– mesačný platiteľ DPH. Daňovú registráciu v iných štátoch EÚ nemáme. Získali sme prvú zákazku na dodávku hrubej stavby v Rakúsku. Máme subdodávateľskú zmluvu na dodávku hrubej stavby v Rakúsku pre vyššieho dodávateľa – slovenskú s. r. o. s daňovou registráciou v Rakúsku „VD“. Náš subdodávateľ – (slovenská s. r. o výrobca betónu – „DB“) dodáva pre nás betón na stavbu v Rakúsku vlastnými dopravnými prostriedkami. Dodací list obsahuje všetky náležitosti tovaru a dopravného prostriedku, miesto dodania (stavba v Rakúsku), dodávateľ „DB“, odoberateľ „A“.

  1. Ako a kam uviesť IČ DPH rakúskej registrácie „VD“ – v zmluvnom vzťahu dodávky betónu nevystupuje a my túto registráciu nemáme.
  2. Ako má vypadať faktúra od „DB“ k nám „A“ – aké náležitosti musí obsahovať a ako je to s účtovaním DPH pre „DB“ a „A“?
  3. Ako môžeme nakupovať prípadné subdodávky priamo v Rakúsku? Pre stavbu v Rakúsku musíme s DPH. Keď nemáme daňovú registráciu v Rakúsku, môžeme prefakturovať toto na „VD“ pre uskutočnenie zápočtu u neho?

Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár