Hlavný kontrolór obce a obmedzenie zárobkovej činnosti

ID1372 | | Mgr. Ladislav Briestenský | Vytvoriť záložku späť

Môže byť hlavný kontrolór obce bez súhlasu obecného zastupiteľstva:

  1. spoločníkom verejnej obchodnej spoločnosti, ak podľa spoločenskej zmluvy bude na konanie v mene spoločnosti (štatutárny orgán) poverený iný spoločník (resp. spoločníci), a nie spoločník, ktorý vykonáva súbežne funkciu hlavného kontrolóra?
  2. spoločníkom komanditnej spoločnosti (komanditistom alebo komplementárom), ak nebude vykonávať funkciu štatutárneho orgánu?
  3. spoločníkom spoločnosti s ručením obmedzeným, ak nebude konateľom (štatutárnym orgánom), ani členom dozornej rady, len ako spoločník vloží do spoločnosti vklad (majetkový podiel, a bude sa len zúčastňovať na valnom zhromaždení?
  4. akcionárom akciovej spoločnosti, ak nebude členom predstavenstva a členom dozornej rady a bude sa len zúčastňovať na valnom zhromaždení?
  5. členom družstva, ak nebude členom predstavenstva a kontrolnej komisie, bude sa len zúčastňovať členskej schôdze?

Poznamenávam, že v uvedených prípadoch nejde o právnickú osobu, ktorej zakladateľom je obec (resp. má v nich obec majetkový podiel), v ktorej hlavný kontrolór vykonáva funkciu hlavného kontrolóra.


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár