Zľava na tovare a DPH

ID2177 | | Peter Pašek, Managing Director, Accace, k.s. | Vytvoriť záložku späť

Spoločnosť v januári 2014 zakúpila softvér a´900 €/ks. Produkt zakúpila cez výhradného predajcu - platiteľa SK. Na základe faktúry si za 1/2014 uplatnila z produktu odpočet DPH. Výrobcom softvéru je nemecká firma, ktorá mala pri zakúpení produktu do určitého termínu akciu – vrátenie 200 €/1 ks zakúpeného balíka. Po uplatnení nároku na zľavu prostredníctvom internetu u výrobcu, výrobca 12. 3. 2014 poukázal sumu 400 € na účet spoločnosti. Nie je k tomu žiadny daňový doklad a ani do dnešného dňa neprišiel, iba žiadosť o uplatnenie zľavy, ktorá bola zaslaná na výrobcu. Ako postupovať pri DPH? Pôvodná faktúra o kúpe je od SK platiteľa, zľavu poskytol priamo výrobca-DE platiteľ.Týka sa to § 53 ods. 1 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p.?

Ako to vykázať v KV DPH? Ak by to bol oddiel C, aké číslo pôvodnej faktúry uviesť - z SK faktúry? V skutočnosti sa zľava vracia zo zahraničia a tam nie je  žiaden doklad. Aký by bol postup, čo sa týka  DPH, ak by to bolo ako finančný bonus?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár