Združené prostriedky obce

ID2946 | | Hana Jakubíková | Vytvoriť záložku späť

Obec Veľké Dvorany (obec B) uzatvorila zmluvu o združení prostriedkov a činnosti a o vzájomnej spolupráci so susednou obcou, na akciu „ Stavba kanalizácie a ČOV “, ktorej financovanie je zabezpečené Zmluvou o poskytnutí NFP a združenými prostriedkami Zmluvných strán (obce A a obce B). Stavba bude do právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia až do uplynutia obdobia udržateľnosti projektu výlučnom vlastníctve obce A (5 rokov). Finančné prostriedky sa združujú za účelom spolufinancovania projektu z vlastných zdroj (5%) v sume 662 401,59 € podľa počtu obyvateľov, naša obec B 27,5 % z uvedenej sumy. Chceli by sme Vás požiadať o pomoc pri účtovaní prostriedkov, ktoré poskytuje obec B základe vystavených faktúr obcou A.

Ako by mala tieto poskytnuté združené prostriedky obec A a obec B účtovať?

Po 5 rokoch príde k vysporiadaniu - odkúpeniu podielu na stavbe v podiele 275/1000-in, započítanie kúpnej ceny oproti finančným prostriedkom, združeným obcou B, prostriedkov na financovanie stavby ako aj prechod do majetku obce po uplynutí udržateľnosti projektu. - Nemala by naša obec účtovať pohľadávku a druhá obec záväzok po dobu odkúpenia?


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár