Vypovedanie zmluvy o nájme sídla spoločnosti

ID3209 | | JUDr. Tatiana Mičudová | Vytvoriť záložku späť

Poskytujeme sídlo pre jednu slovenskú s. r. o. Máme s nimi uzavretú zmluvu o nájme. Pri podpísaní tejto nájomnej zmluvy sme im samozrejme ako súčasť nájomnej zmluvy podpísali aj súhlas vlastníka nehnuteľnosti (v zmysle § 5 zák. č. 116/1990 Zb.) so zriadením sídla tejto spoločnosti. V tejto zmluve máme stanovené nasledovné:

1, Prenajímateľ môže vypovedať zmluvu aj bez udania dôvodu, alebo aj keď je nájomca v omeškaní s platbou nájomného. 2, Výpoved sa považuje za doručenú aj 10. dňom uloženia zásielky na pošte, ak keď nájomca poštu v tejto lehote fyzicky nepreberie.

3, Doručenou výpoveďou sa ruší aj súhlas vlastníka nehnuteľnosti so zriadením sídla tejto spoločnosti.

4, Po doručení výpovede nájomca je povinný zmeniť (vymazať) do 2 mesiacov našu adresu sídla z Obchodného registra Slovenskej republiky.

Náš nájomca (spoločnosť ako aj jeho konateľ) bol už tretí mesiac nekontaktný, tiež nám nezaplatil nájomné, preto sme im poštou vypovedali zmluvu o nájme sídla. My týmto považujeme náš nájomný vzťah so spoločnosťou uzavretý. Spoločnosť samozrejme doposiaľ nepreložila svoje sídlo na inú adresu. Otázkou je, že v prípade, ak v budúcnosti daňový úrad alebo poisťovňa alebo polícia bude hľadať nášho bývalého nájomcu, postačí im naša hore uvedená výpoveď alebo ako bývalí prenajímatelia sídla máme aj nejakú inú zákonnú povinnosť? Napr. je naša povinnosť podať na súd podnet, že spoločnosť nemá právny vzťah k sídlu zapísanému v obchodnom registri? (zrušenie spoločnosti súdom ex- offo)


Znenie odpovede je zobrazené len prihlásenému užívateľovi.

Prístup ku zneniu odpovede majú len predplatitelia.

Objednajte si predplatné a získajte tak prístup k databáze aktualizovaných odborných otázok a odpovedí od renomovaných autorov.


Diskusia (Počet komentárov: 0)

Zobraziť diskusiu Pridať komentár